Parketták és svédpadlók

 

Parketták és svédpadlók megtalálhatóak kínálatunkban, hazánkban kizárólag általunk képviselt olasz, francia vagy belga gyártókról.

 

Választékunk a széles körben alkalmazott rétegelt fa szerkezetből létrehozott triplex svédpadlóktól, a tömör fa parkettáig, vagy éppen a hagyományosan kastélyokban alkalmazott táblás vagy egyéb intarziás parkettig terjedően tartalmaz kiemelkedő minőségű és változatos anyagokból készült fa padlókat.

 

A korábban hazánkban széles körben alkalmazott lakkozott fa padló és parkett mellett teret nyert a természetes olajozott fa padlók használata, amelyek esetében nem beszélhetünk a beltérben évek alatt párolgó lakkok és alapozó vegyszerek egészségre gyakorolt káros hatásáról, mivel teljesen természetes olajokkal pácolják ezeket a padlókat.

 

Fenntartás szempontjából talán még mindíg a lakkozott padlók a legpraktikusabbak, mivel ezekkel a gyártás és installáció után hosszú évekre semmilyen teendő nincs, a lakk bezárja a fa pórusait, így a nedvességtől is jobban védi.

 

 Az olajozott parkett szépsége viszont páratlan, ezért cserébe a faanyag eredeti szépségének és természetességének megőrzése igényelhet pár évente történő olajos áttörlést, ápolást.

 

A parketta választásról és ennek kapcsán gyakorlati tanácsainkról a BLOG főmenüben elhelyezett cikkünkben olvashat bővebben. – feltöltés alatt!

AJÁNLATKÉRÉS

Top