Művészi és egyedi világítás

 

Műalkotás világításaink abból a szenvedélyből és elkötelezettségből születnek, amivel szeretnénk elmosni a határokat az enteriőrben alkalmazott funkcionális berendezési tárgyak és pusztán a szépségük okán kiállított műalkotások között.

 

Álmok nélkül lehet élni, de nem érdemes. Álmodni kell, mennyivel szegényebb lenne a világ, ha az ember mindent racionális megfontolásból csinált volna. Az idealizmusnak igenis van létjogosultsága, időtlen alkotásokat nem lehet praktikumból és igényekből táplálkozva létrehozni.

A fogyasztás kultúráján és az ipari tömegtermelésen alapuló világunkban különös kiváltság és egyben felelősség a hagyományos művészeti technikákkal létrehozott egyedi alkotások megrendelőjének vagy gyűjtőjének lenni.

 

A művészethez és szépséghez való kötődésünk észrevétlen száll át a következő generációkra. Gyermekként ösztönösen fogadunk be az otthonunkban vagy szülőföldünkön látott tárgyakat és alkotásokat, ezek mélyen elraktározódnak bennünk és meghatározzák identitásunkat.

 

Ilyen identitás és misszió a nagy hagyományokkal rendelkező hazai kézműves iparágak tradícióinak továbbvitele a XXI századba.  Az utolsó megmaradt üveghuták hagyományos üvegfújási technikái, az anyagban rejlő végtelen lehetőségek és olyan alkotások megformálása, amelyek világító szoborként, avagy az angolszász világban csak ’lighting sculpture’-ként emlegetett egyedi alkotásokban jelennek meg, ez a mi szenvedélyünk.

 

A világban már elindult értékteremtő folyamathoz csatlakozunk munkánkkal, ahol ilyen alkotásokkal gazdagítják az elkészülő középületek vagy magánépületek elsődleges tereit, amelyek egyedi jelleggel ahhoz az épülethez vagy térhez kerülnek megtervezésre és kivitelezésre.

 

Mi néhány induló kollekciót alkottunk, amelyek a világon teljesen egyedülállóak, ezen világító szobrok teljesen egyedi és egyszeri változatait vállaljuk a velünk együttműködő művészek segítségével legigényesebb ügyfeleink részére megrendelésre legyártani és installálni.

 

Egyben szeretnénk bátorítani a hasonlóan gondolkodó művészeket és formatervezőket, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot közös alkotások és munka céljából.

Top